Проектната компания АЕЦ Козлодуй – Нови Мощности възложи на Геоконсулт ООД изработването

...
Проектната компания АЕЦ Козлодуй – Нови Мощности възложи на Геоконсулт ООД изработването
Коментари Харесай

Правят устройствен план на площадката на 7-ми блок в АЕЦ Козлодуй

Проектната компания " АЕЦ Козлодуй – Нови Мощности "  възложи на " Геоконсулт "  ООД изработването на Подробен организационен проект – План за регулация и застрояване на одобрена със заповед на Агенция за нуклеарно контролиране площадка за разполагане на нуклеарно оборудване – нуклеарна централа.

С тези действия ще се изпълнят нормативните условия за урегулиране на територията, попадаща в обсега на площадката. Това оповестяват от плановата компания за новия седми блок.

С плана ще бъдат избрани общите правила и правила за устройство и застрояване на територията, на която ще бъде ситуирана новата нуклеарна мощ. С проекта ще бъдат избрани границите, съответното предопределение и метод на устройство на урегулирания аграрен парцел (УПИ).

Ще бъде осъществен разбор на индустриални връзки отвън площадката на новата нуклеарна мощ и ще се обвърже с взаимоотношението й с други индустриални звена ситуирани на площадката на АЕЦ " Козлодуй ". От компанията означават, че ще се съобразят обектите и площадките на Директива за птиците „ РАО ”, „ ЕСО “ ЕАД и други

Проектът ще се съпровожда от нужните парцеларни проекти за проводите, линейните уреди и пътя за тежки товари, чието изместване се обосновава с плановото решение.

Изготвянето на устройствен проект съставлява осъществяване на поредна стъпка от лицензионния проект и стадий от устойчивото развиване на плана за Нова нуклеарна мощ в АЕЦ-а.

Изготвеният проект се чака до края на годината.

Преди по-малко от две седмици  инж. Йордан Йорданов коментира техническите благоприятни условия на площадката  „ Козлодуй “. Той съобщи, че там са построени спомагателни уреди, които са проектирани да работят за четири блока с по 1000 мвт мощ (само два от тях са напълно изградени). " Аз приказвам за разширението на АЕЦ „ Козлодуй “, което бе планувано по план и с наличните спомагателни уреди, канали и химически завод, склад за отработеното гориво и други обекти на площадката. Но когато министър председателят Борисов отиде до  АЕЦ „ Козлодуй “ наскоро, той говореше за една нова площадка. Тя се намира в землището на с. Хърлец, а не в Козлодуй. Ако на тази площадка ще се строят реактори, това значи нова атомна централа - с нов Оценка на въздействието върху околната среда, създаване на всички спомагателни уреди - от А до Я и така нататък Просто, тъй като тази площадка не е обвързвана с инфраструктура на АЕЦ „ Козлодуй “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР